0

OM MIG

baksida_allakanbaka(1)

Foto: Sonja Dahlgren

Min bagardröm sprack när jag inte klarade av den dammiga bagerimiljön, men då tog jag med mig bageriteknikerna hem, modifierade dem till att fungera i ett vanligt hemmakök och skapade kurskonceptet “Bageritekniker för hemmabagare”. Idag håller jag kurser, föreläsningar och event, jag hjälper företag att presentera sina bakrelaterade produkter och jobbar med att skapa nya recept på beställning, både med och utan gluten, sött eller bröd.

Mitt fokus har alltid varit att förmedla teknikerna, recepten och knepen från bagerivärlden för att privatpersoner ska lyfta sin bakning till nya nivåer och förstå vad som händer i degen. Jag brinner för att inspirera människor till att våga baka, eftersom jag vet att alla kan baka bara de får rätt förutsättningar!

Jag har även haft en del tårtkurser på förfrågan. Jag och min kollega Jessica Frej har även haft glutenfria kurser för privatpersoner, Celiakiförbundet, för bageriutbildningen på Burgården, Kungsörnen, Risenta och andra företag. Samt skapat en webbaserad glutenfri kurs tillsammans med tidningen Hälsa.

Augusti 2016 kommer min första egna bakbok, “Alla kan baka” (Massolit förlag) som ger dig recepten, teknikern och knepen för att lyckas med ditt brödbak.