Bullar

BULLAR!

Det här med smågodis och ostbågar har jag aldrig förstått mig på, men bullar, det kan jag äta varje dag! Bäst är förstås kanelbullar och min kompis Alexandra var den som först introducerade mig till konjak i kanelbullsfyllningen. Det lyfter upp kanelen på ett fantastiskt sätt och gör att det smakar mer.

Bullar

Sedan är det här med jäsningen viktig. En gång kom min dotter hem från en hemkunskapslektion i åttan och sa att de nog hade haft för lite fyllning i bullarna för de smakade ingenting. Men det visade sig att de bara hade jäst degen sammanlagt 30 minuter och den korta tiden ger absolut ingen smak till degen. Låt degen få tid på sig så kommer bullarna att smaka så mycket mer. Jag kan inte nog poängtera vikten av en längre jäsning. Det behöver absolut inte vara ett dygn, 2-3 timmar gör stor skillnad jämfört med 30 minuter.

Ett av mina bästa bullrecept finns på Kungsörnens hemsida, kika in och prova!

Jag tillsatte 2 matskedar konjak till fyllningen, och jäste 3 timmar istället för två. Sedan bakade jag ut till olika snurror och en snurrad längd (Vik degen dubbel med fyllning emellan, skär långa remsor och snurra dem tillsammans). Små restbitar som blir över brukar jag trycka ner i muffinsformar så de kan få bli en egen bulle och inte gå till spillo.

Snurrad krans 2 Snurrad krans

alla kan bakabakabaka hemmabakebakingbästa kanelbullarnabullarcinnamon bunscinnamon rollshembakade bullarhembakathomebakedkanelbullarkungsörnenkungsörnen kanelbullarlyckas med bakningmaria blohmrecept kanelbullarswedish cinnamon rolls

allakanbaka • 30th May 2016


Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *